Gå videre til innhold
Rasmus Kleppe

Bilde -

Rasmus Kleppe

go to media item
Lisens:
Creative Commons navngivelse
Med en Creative Commons-lisens, bevarer du din opphavsrett, men tillater andre personer å kopiere og spre ditt verk forutsatt at de navngir deg som opphavsperson. Du tillater andre å kopiere, distribuere, vise, skrive ut og fremføre verket/frembringelsen, samt å lage bearbeidelser basert på dette.
Filformat:
.jpg
Størrelse:
6080 x 4028, 14.5 MB
Last ned

Emner

Kontakter

Robert Ullmann

Robert Ullmann

Pressekontakt Daglig leder 90858207
Synne Alsaker

Synne Alsaker

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 90777576

Relatert innhold

De minste barnas risikolek preges av lek som involverer usikkerhet og utforsking.

Ny forskning: barn leker risikofylt lek fra ettårsalder

Barn leker risikofylt lek fra ettårsalder. Men leken er mer subtil og mindre utadvendt enn den tradisjonelle forståelsen av risikolek, som typisk innebærer skrekkblandet fryd og risiko for skade. De minste barnas risikolek preges av lek som involverer usikkerhet og utforsking – kroppslig, sansemessig, følelsesmessig eller miljømessig.

1-åringens risikolek skiller seg fra 2- og 3-åringens

1-åringens risikolek skiller seg fra 2- og 3-åringens

Doktorgradstipendiaten Rasmus Kleppe viser midtveis i sitt forskningsarbeid at 2- og 3-åringer i stor grad leker risikolek med samme skrekkblandede fryd som eldre barn. De oppsøker farer som de fleste av oss kan kjenne seg igjen i, som høyde og fart. Ett-åringer derimot, leker med risiko som er vanskeligere å observere.

De yngste barna tar også risiko i lek

De yngste barna tar også risiko i lek

Mange forbinder risikolek med høy fart i akebakken og lengst opp i klatretreet - nærmest en form for ekstremsport for barn. Mye tyder på at barn begynner med risikolek helt i det små, og at det å lære, vurdere og håndtere risiko har stor betydning både for trivsel og utvikling. Rasmus Kleppe, nærings-ph.d. ved HiOA og Kanvas, forteller om sitt forskningsprosjekt på Kanvas' Toddler-konferanse.

Barnehagesektorens første nærings-ph.d.

Barnehagesektorens første nærings-ph.d.

Rasmus Kleppe og HiOA blir historiske når Rasmus som doktorgradsstipendiat i barnehagestiftelsen Kanvas tas opp som den aller første nærings-ph.d. ved HiOA. Som nærings-ph.d. er Rasmus ansatt i barnehagestiftelsen Kanvas og forskningsprosjektet finansieres i samarbeid med Forskningsrådet.

Stiftelsen Kanvas

Kanvas er Norges største barnehagestiftelse med ideelle formål, stiftet som et foreldreinitiativ i 1986. Vi har per i dag 67 barnehager fordelt på 12 av landets kommuner. Kanvas har ingen eiere, og dermed ingen som kan ta ut utbytte. Vi ser på vår organisasjon som en forvalter av fellesskapets midler, der et eventuelt overskudd føres tilbake til virksomheten og til det beste for barna.

Kanvas

Møllergate 12
0179 Oslo
Norway